Annons


Träna mycket eller träna rätt?


God morgon gullisar!

Nu sitter jag på jobbet. SÅ trött, haha. Det är det enda jag tjatar om just nu! Men jag sover rätt kasst som jag har berättat förut, och därför tar jag sömntabletter ibland för att komma ned i varv och kunna sova natten igenom. Man blir lite groggy av dem, även dagen efter haha. Är lite dubbel angående sådana här tabletter, visst är det otroligt skönt att kunna få lite bättre ordning på sömnen i stressiga perioder – men jag vill inte att jag aldrig igen ska kunna sova en natt utan tabletter. Trots att dessa inte är beroendeframkallande, så känns det som att de kan vara det mentalt. Är ni med? Vad tror ni?

Annons

IMG_5875

bild från gårdagens cardio- och axelpass

Idag är vi ute och plåtar hela dagen igen. och ikväll ska jag köra mitt andra PT-pass med mannen min.  Blir som alltid tufft, men han om någon kan pusha mig till allt.

Ett ämne jag tycker är lite spännande är att träna mycket vs att träna rätt. Många tillbringar mängder av timmar på gymmet varje vecka, jag ser ibland unga tjejer stå på crossen i 1,5 h! helt galet enligt mig. Jag tillbringar också mycket tid på gymmet, men har försökt börja effektivisera mina pass. Dock så tycker jag enormt mycket om att ta min tid, inte stressa och i lugn och ro kunna stretcha eller snacka med vänner eller vad jag nu vill. Men det viktigaste är att man förstår att man inte behöver stå och lyfta hantlar hur länge som helst, eller att stå och köra kissande hunden i hur många reps som helst i tron att detta ger dig en snygg bakdel. Det enda som kommer hända är att du får mjölksyra, bootyn kommer inte växa av detta haha. Istället gäller det att chocka kroppen, koppla på fler muskelgrupper, och helt enkelt träna smart.

Jag tänkte skriva ett längre inlägg om detta lite senare. Är det någonting ni skulle tycka vore intressant att läsa om?

xx Amelie

3 kommentarer

Laddar