Annons


NYTTIGA PEPPARKAKOR


Hej!

Igår hade jag pepparkaksbak hemma. Så mysigt! Jag satte på julmusik och pysslade i köket, älskar de där stunderna. Jag testade ett recept på nyttiga pepparkakor, kul va? Helt gluten- och sockerfria. Love it! Jag tänkte visa er hur jag gjorde :}

Annons

Ingredienser:

 

ingredienser

 

1 rågad dl (ca 60g) kokosmjöl

1 skopa (20g) Whey complete vanilj (här hade jag inget rent vanilj, utan det blev raspberry white chocolate, kompenserade med extra vaniljpulver)
3 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk (xanthan gum hade varit bättre, men jag tog det jag hittade i min vanliga mataffär)
3 tsk pepparkakskrydda
4-5 msk Stevia strö
1 krm vaniljpulver
1/4 tsk salt
2 äggvitor
2 tsk kokosolja
steci
Jag hade inte steviaströ hemma, så tog stevia och fick hacka det i massa småbitar istället
Gör såhär:
1) Ugnen ska vara på 150 – 160 C.
2. Ner med ingredienserna i en bunke och knåda ihop ordentligt. Här fick jag tillsätta lite extra kokosolja för att få det lite mjukare och lättare att forma. Knåda till en boll och lägg på ett bakplåtspapper. Enklast är sedan att placera ett till bakplåtspapper över och använda en kavel (eller en vinflaska för egen del, man får ta vad man har haha) för att kavla ut degen.
DSC_0320
3. Fixa med pepparkaksformarna och skär ut vackra mönster :} och lägg dem på en plåt. In i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.. Öppna sedan luckan för att få ut den mesta av värmen, sänk temperaturen till 75 C och grädda på detta sätt i ytterligare ca 10-20 minuter. Ta ut plåten och låt pepparkakorna svalna helt.
färdiga!
ppparkaks
Pepparkakskrydda är ett riktigt bra tips! Favoritkryddan hos mig såhär i juletider. Testa att blanda ned i gröten!
1 kommentar

Laddar