Annons


MY CAFFEINE DETOX


Snart en vecka utan koffein!! Känns faktiskt rätt stort för att vara mig, som är största koffeintorsken haha. Anledningen till att jag utesluter detta nu är att min kropp är uttorkad. Detta kan den bli när man tränar och svettas mycket, och samtidigt brukar mycket vätskedrivande produkter (kaffe, té, energidrycker osv).

Annons

En kopp kaffe här eller där är verkligen inte ett problem för många, men jag har valt att utesluta det helt under den här ”detoxen”. Lättare att stoppa helt för mig. Vissa dagar har jag haft kraftig huvudvärk, något som är en vanlig biverkning vid avvänjning av kaffe. Dock tycker jag att det på det stora hela går väldigt bra. Blir bara till att upprätthålla detta när man är hemma också, när kaffekoppen står så lättillgänglig hela tiden 😉

Kaffe kan förutom att torka ut din kropp även hämma järnupptaget och öka risken för blodbrist  – något som också kan vara värt att tänka på. Allt ska konsumeras i lagom dos, det är huvudsaken. Jag säger det igen – balans!

I’ve been without coffee for almost a week now! It feels great. I try to detox from coffee and caffeine because my body is dehydrated. I’ve had a headache some days, but now I feel ok! I will try to stick to tea even when I get home, I need to get my body as much water as I can so green tea will be great.

 

IMG_0637.JPG

It was quite hard to sit and look when my family drank their coffee yesterday.. I had to just smell at it haha.

 

Kommentera

Laddar