Annons


Legday


Igår åkte jag till SATS Odenplan och rev av ett ordentligt benpass. För övrigt påmindes jag om varför man sällan byter gym, man hittar ju ingenting haha! Men jag fick till ett riktigt bra pass, och redan när jag vaknade imorse började jag känna av träningsvärken. Härligt!

Annons

Det här är nog inte så vanligt, men jag älskar verkligen att träna ben. Det är en stor muskelgrupp, där jag verkligen vågar ta ut mig till max. Nu gäller det att hamna där även i träningen av de andra muskelgrupperna hehe ..

IMG_4802

pic: Angelica Swanström

Jag kommer inte ihåg hela passet tyvärr, då jag gick till gymmet med inställningen att jag skulle köra övningar jag verkligen gillar istället för att just under gårdagen pressa mig igenom ett träningsschema bara för att. Eftersom jag tränade själv har jag inga bilder från passet, ska försöka ordna sådant så ofta det är möjligt. Men här har ni en bild från en plåtning med min fina Angelica istället. På ett ungefär såg passet ut såhär:

1) Jag värmde upp med några set sumosquats på bänk med tung hantel i handen som jag för ned så djupt jag kan. Att våga träna med tunga vikter är något jag kommer skriva mycket om i bloggen. Dessa knäböj supersettade jag med utfallshopp i snabbt tempo ca 20 st.

2) Lateral squats 3 x 10. Supersettade även här med utfallshopp. Får upp pulsen rejält.

3) Wide squats med stång 1 x 15 och 2 x 10. Också så tungt jag vågade för att vara utan någon som passade, och försökte hitta en teknik där jag liksom ”pulserar” i nederläget utan att komma ända upp.

4) Dragon squats i smithmaskinen 3 x 8. Försöker undvika att köra i smithmaskinen, lös stång gör att man behöver aktivera alla kroppens muskler på ett helt annat sätt. Men då jag hela tiden måste tänka på mina rörelser speciellt i höfterna, för att inte skada mina knän, så fick det bli såhär.

5) Benpress 3 x 10

6) Höftlyft 3 x 10

Sen var jag riktigt slut kan jag lova!!

 

Kommentera

Laddar