Annons


Läsarfråga: om att gå ned i vikt


Har ju lovat att bli bättre på att svara på kommentarer, och tänkte att vissa frågor som är extra intressanta förtjänar ett eget inlägg.

Läsarfråga:

Jag har gått upp mycket i vikt de senaste åren då jag pga skada inte har kunnat träna. Nu vill jag främst gå ner i vikt. Sedan kommer jag också att träna muskulatur. Men min fråga är såhär. Låt oss säga att jag står på en trappmaskin i ca 45 minuter och sedan är helt slut men när jag har fått vila i en timme eller så, känner jag att jag vill fortsätta förbränna igen och vill upp på maskinen igen. Kan man göra det? Är det sunt? Jag menar inte mentalt utan slitagemässigt. Är det ok att hoppa på hästen igen? Jag har lite bråttom att gå ner i vikt nämligen. Hur länge måste man vila mellan två såna pass? Kosten sköter jag jättebra men vill ta bort många kilon inom en kort tid.

Annons

Svar

Hej tjejen! Tack för din fråga. Först & främst vill jag säga att jag inte förespråkar hetsig viktnedgång eller ”quick fixes”. För långvarigt resultat och för att kroppen ska må bra är det bättre att hitta ett långsiktigt hälsosamt sätt att leva.

Men som svar på din fråga. En trappmaskin är inga problem att använda, förutsatt att du inte har några medicinska problem. 

Vi är gjorda för att vara i rörelse, så att vara i rörelse i 45 min, sen vila 60 mins för att vara återigen i rörelse 45 mins – kör på.

Dock kommer det här antagligen bli väldigt tråkigt i längden. Så jag skulle helt klart lägga in typ lite tabata intervaller med helkroppsövningar för att boosta fettförbränningen och involvera fler stora muskelgrupper. Träningen kommer bli betydligt roligare i längden. 

Det är också VÄLDIGT viktigt för mig, som jobbar för att pusha er unga kvinnor mot bättre självkänsla att försöka att inte hetsa – och istället vara nöjda med er själva precis som ni är. Lever ni hälsosamt och behandlar era fina kroppar som de förtjänar så kommer ni få de resultat ni vill. Glöm inte att ni är så mycket mer än magrutor och vältränade rumpor. Det är tusen gånger viktigare att ni är bra människor som hjälper till att lyfta varandra <3

Men som sagt, det är inget farligt med att använda kroppen i form av att stå på trappmaskinen. Precis som du likväl kan promenera eller springa. Kom ihåg att våra förfäder sprang på savannerna i jakt på mat och för att överleva hela dagarna 😉

Men som hon säger – är det skadligt? Det sliter väl i längden antar jag?

Kommentera

Laddar