Annons


Läsarfråga: Hur vågar jag ta plats på gymmet?


Fråga:

Din blogg är bara helt underbar!

Kan du inte göra ett inlägg om att lära sig att ta plats och känna sig säker på gymmet? Jag känner mig ofta osäker och obekväm när jag är på gymmet samtidigt som andra. Vågar inte ta plats och använda de maskiner och redskap jag vill. Vet att jag bara inbillar mig att folk tittar extra på mig när jag utforskar nya övningar och maskiner, men detta är ett stort problem och skulle verkligen vara super att få några tips om du har några att dela med dig av.. Tack för världens bästa blogg! Dina inlägg gör mig motiverad att förändra min kropp varenda dag! <3

Annons

Svar:

Hej fina du! Så himla fina ord, tusen tack! De betyder mer än du förstår.

Det här är något som är så intressant, och som jag verkligen brinner för. Jag vill pusha unga tjejer att våga på alla områden i livet, och inte minst i gymmet. 

För egen del har jag alltid tagit för mig, och haft ett stort självförtroende vad det än gäller i livet. Så på ett sätt har jag lite svårt att relatera till detta. Dock förstår jag att det kan kännas läskigt när det är massa stora muskliga killar som står och har tagit beslag på vikterna. Och att folk kanske tittar.

Men detta är som sagt något som du själv förstorar. Om man ska vara ärlig så är de på gymmen som mest är intresserade av sin egen fysik och sina egna muskler, haha. De är helt enkelt fullt upptagna av att vara helt uppe i sig själva istället för andra, hur ocharmigt det än låter. Kanske är inte alla det, men det är ett bra tankeknep! 

Du får helt enkelt tvinga dig själv att våga. Som med allt i livet – VÅGA. Annars kommer man ju ingenstans. Du kan inte ens tänka dig alla knäppa situationer jag hamnat i bara för att jag är väldigt orädd, och vågar göra fel.

Sedan har jag två andra tips. För att öka självförtroendet är det bra att känna att man har lite kött på benen, det vill säga att lära sig. Så mitt råd är att gå hem och läs på, kolla youtube, scrolla min blogg. Mitt andra råd är att ta hjälp av en PT. Det räcker med några gånger, men då kommer du garanterat fått tillräckligt mycket kunskap för att klara dig själv. Det är typ den coolaste delen av mitt jobb, att hjälpa en person som känner sig extremt obekväm i gymmet och sedan se den blomma ut bland vikterna och maskinerna.

Lycka till nu tjejen, jag tror på dig! På allvar, skit i vad folk tycker. Det finns liksom ingen anledning, och tar bara en massa extra energi. Tusen kramar!

Kommentera

Laddar