Annons


Jag Berättar Om Min ÅngestHörni, jag skulle vilja prata med er lite om ångest. Något som så många lever med var och varannan dag, men som det fortfarande talas så lite om. Det är konstigt, vi måste börja vara mer öppna med sådana saker! Ibland kan man nästan känna sig skamfylld för att man mår dåligt när det finns människor som har det så mycket värre. Med riktiga problem. Jag vill att ni ska känna att ni inte är ensamma om att ibland känna sig nedstämd utan någon direkt anledning.
De flesta av mina vänner beskriver att de någon gång lider utav ångest eller liknande känslor, och jag har i allra högsta grad gjort det. Och gör det fortfarande ibland.

Annons

Vissa dagar vaknar jag bara upp med det. En känsla av att världen är grå. Det låter väldigt dramatiskt, men det är det inte. Vissa dagar känner jag mig stark och som den absolut bästa versionen av mig själv. Att jag är rolig, smart, vacker och klarar allting. Dagarna med ångest känner jag inte så.

MEN jag har blivit bättre på att hantera det, och inte låta de här känslorna blossa upp mer. Så jag ska försöka ge mina bästa tips.

  • Först och främst; lokalisera var känslorna kommer ifrån. Är det något speciellt som ger de här känslorna? Och kan du då göra något konkret åt det? Eller är det subtila känslor som leder till nedstämdhet?
  • Tänk rationellt. Behöver det verkligen kännas såhär, eller är inte ditt liv ganska bra? Även om det är svårt just då, försök att tänka positivt. 
  • Skriv ned bra saker med dig själv, ditt liv och din dag. När de deppiga känslorna kommer, ta upp din lapp (eller anteckning på telefonen) och läs det du skrivit som ett mantra.
  • Använd musik! Om vi har några låtar som vi betingar med positiva känslor och glädje, använd och lyssna på dem då du behöver muntras upp! Hjärnan är mer lättlurad än vad vi tror.
  • Ett tankeknep som kanske kan verka lite banalt och fånigt, men som har hjälpt mig många gånger är: Tänk att du sitter under ett grått moln. Du måste bara sitta still och lugnt låta det blåsa förbi. Det gör det ju alltid.

I want to talk to you about anxiety. It’s so common, but nothing we ever talk about.

A lot of my friends, and myself, have these feelings from time to time. We feel sad for no reason. Everything feel tough, you feel useless and everything feel meaningless. It’s nothing weird about these feelings! But there are things to do.

  • Analyze your emotions. Are there something to feel worried about? Or are these feelings hard to put into words?
  • Think rationally when you feel bad. Try to think positive, even if it’s hard.
  • Write down good things about yourself and your life! Whenever you feel sad, look at these notes.
  • Listen to music. If you have songs that make you feel good, listen to these and fool yourself and your own emotions.
  • Think about your anxiety as a grey cloud, you just have to sit down and wait for it to go away.
2 kommentarer

Laddar