Annons


Hur läker vi kroppen på bästa sätt?


Jag tänkte göra ett inlägg om hur jag äter nu när jag är sjuk. Det är nämligen viktigare än vad folk tror. Eller i alla fall enligt min filosofi. Jag tror inte riktigt på att proppa kroppen full av värktabletter och beställa hem ett storpack Ben & Jerrys. Då finns det massvis med bättre alternativ för att rena och läka kroppen. Det sista den behöver just då är ännu mer skit att försöka ta hand om, den har fullt upp som det är. Kroppen har en fantastisk förmåga att självläka och reglera uttömningen av gifter, men det finns några sätt vi kan göra för att hjälpa till lite på traven:

Annons

1) Drick MÄNGDER med vatten!

Friskt vatten renar och för ut gifter ur kroppen på ett naturligt och hälsosamt sätt.

2) Handla ekologiskt!

Det är jag iofs alltid, men när jag är sjuk är jag ÄNNU mer noggrann med att köpa ekologiskt. Ju mindre besprutat och skit desto bättre, vi vill hålla kroppen så ”clean” som möjligt. Speciellt nu när kroppen vill renas!

3) Undvik koffein

Jag skulle säga att jag egentligen bara har en enda riktig last i livet, och det är att jag är en riktig torsk för koffein. Men just när jag är sjuk så är jag absolut INTE sugen på en kopp svart kaffe. Det är så tydligt att kroppen vill återfuktas allt vad den kan när den kämpar mot en infektion, och koffein gör den ju tyvärr bara mer uttorkad.

4) Proppa kroppen full av blåbär!

Antioxidanter anses vara avgiftande. 

5) Ät avgiftande livsmedel!

Exempel på sådana är vitlök, avocado, citron, groddar, kålväxter och gröna blad av olika slag. 

6) Starka kryddor!

Inte bara för att det mentalt känns bra att svettas ut bakterier ur kroppen. Det är faktiskt riktigt smart att inta avgiftande kryddor och örter när du vill bli frisk. Exempel är cayennepeppar (sa ju att starkt är bra!), ingefära, gurkmeja och brännässla.


7) Ät mycket!

Även om du kanske inte har så mycket matlust just nu, så behöver din kropp näring för att återhämta sig och kunna bli frisk.
       
I will write a post about how I eat now when I’ve been ill. I don’t think the right way is to take lots of painkillers and eat junkfood. There are lots of better ways to get your body to heal. Your body doesn’t need even more toxins, especially right now when all it wants is to be purified. There are some ways to help our bodies to get better faster, all the natural way:1) Drink LOTS OF WATER!

2) Buy ecological food!

As I said before, we want to avoid poisoned food with substances – especially right now!

3) No caffeine!

Your body needs to get moisturized, and caffeine makes the opposite.

4) Lots of antioxidants!

Antioxidants is great for our bodies. And who doesn’t love blueberries? 😉5) Eat detoxifying food!

For example garlic, avocado, lemon and sprouts.

6) Hot spices! 

Sweat out all those bacteria! 😉 Detoxifying herbs and spices are great when you’re sick. Great exemples: cayenne peppar, ginger and turmeric.7) Eat much!

Even if you’re not feel hungry when you are sick, it important to eat lots of food. Your body needs good energy to heal.

1 kommentar

Laddar