Annons


HOW TO GET ABS?


Jag får ganska ofta frågor om hur man får magrutor, en fråga som det inte finns ett självklart universellt svar som fungerar för alla.. 

Absolut största missuppfattningen är att man får magrutor genom att göra mängder av halvdant gjorda situps per dag. Detta fungerar alltså inte, om ni inte redan listat ut det 😉 Det finns massa andra, och bättre, övningar än situps. Hängande benlyft, sittande benlyft och cable crunches t.ex.

Annons

Alla har ju magmuskler, det handlar helt enkelt om hur mycket som skymmer dem 😉 Men att man ska behöva hålla en fasligt låg fettprocent för att de ska komma fram stämmer inte. Mina rutor skymtar fram när de får lust, och jag är inte extrem på något sätt när det gäller låg fettprocent. Dock är jag fasligt stark och har en vältränad core.

Dock så hör det absolut till sanningarna att man behöver tänka på kosten för att få fram de åtråvärda rutorna. Äter du onyttig mat samlas gärna fettet kring magen, och det så kallade bukfettet växer för varje år som går på både män och kvinnor. Så undvik socker, onyttigheter, snabba kolhydrater, mättat fett etc. Allt det som är bra att undvika även för resten av kroppen.

Lägg till ett eller två träningspass som fokuserar på bålen varje vecka, och se till att koppla på och spänna coren i alla övningar du gör – tillsammans med att skärpa till kosten som sagt – så kommer du se resultat.

Här under hittar ni några av mina favoritövningar för absen:

Brutalbänken

Vertical leg crunch

Vaggan

Sittande benlyft

Hängande benlyft

1 kommentar

Laddar