Annons


ÄTA NYTTIGT PÅ STRAM BUDGET?


Hej fina!

Jag tänkte prata lite om att äta nyttigt för en billig peng.
Många tror att en hälsosam kosthållning och stram budget inte går hand i hand. Detta stämmer inte! Det finns massa bra tips, här kommer mina bästa:

Annons

  

Jag brukar försöka storhandla, ofta på söndagar. Även om jag inte ställer mig och gör ordentliga matlådor för en hel vecka, så är det både skönt att veta att man slipper ta sig till affären på vägen hem utan bara kan åka hem och steka upp något som finns i frysen, och så brukar jag köpa storpack av exempelvis wok eller soyafärs. Och så slipper man plocka på sig allt onödigt man lyckas plocka med i kundvagnen varje gång man besöker butiken.

Spana in butikens egna utbud av ekologiska varor! Dessa märken är billigare än de importerade.

Det finns vissa livsmedel som är otroligt bra för oss, och som är proppade med sånt vi behöver utan att behöva kosta skjortan. Ägg är ett sådant! Går att göra massvis på.

Havregryn! Kanonbilligt om man tänker på hur många nyttiga, mättande grötfrukostar man kan göra av en påse. Tumme upp!

Lägg pengarna på rätt saker! Många kan lägga massa pengar på näringsfattig skräpmat, men är plötsligt supersnåla med ekologiskt och hälsosamt. Jag brukar försöka tänka ”hur mycket bra näring och hur lång mättnad får jag per livsmedel?”. Lägg hellre pengarna på grönsaker, nötter, olja och quinoa. Ja, det är dyrt med grönsaker. Men dina alla chipspåsar och frysta näringsfattiga färdigrätter är dyrare.

Bönor, linser och kol är superbra grejer att blanda ned i grytor eller biffar. Både gott, nyttigt och gör maten billigare.

Köp kosttillskotten på nätet! Jag älskar ju att shoppa superfoods av olika slag, och skulle kunna spendera timmar i hälsokostbutiker. Men jag har slutat helt med det! Priserna på nätet går nämligen inte ens att jämföra.

 

Kommentera

Laddar